Portræt af Dorthe Christensen

Et hjerte med stort H


Den følelse man får, når man gør andre glad, er ubeskrivelig. For mig er det som en lykkerus og jeg kan leve højt og længe, når jeg ser hvordan glæden kommer frem hos modtageren. Familie netværket er en fantastisk aktivitet, hvor sårbare og trængte familier kommer og hygger, laver mad og børnene får måske nye venskaber. Når en sårbar familie har brug for hjælp i hverdagen, eller der ikke lige er økonomi til en tur til Lego Land, og man så kan overraske med sådan en tur. Den glæde der må være i børnenes ansigt, må være helt ubeskrivelig at se. Jeg forestiller mig også, at det må være hårdt at være i som frivillig, at se familier og især børnene være sårbare. Det gør ondt i mit hjerte, at vi i dagens Danmark stadig har mennesker der lever på fattigdomsgrænsen, manglende resurser og håb for fremtiden, familier der bliver tabt og børn der går glip af deres barndom. Jeg ville ønske at jeg kunne favne dem alle sammen. Heldigvis har vi skønne Dorte, som gør en kæmpe forskel, hun giver glæde og håb for trængte familier og favner dem alle.

55-årige Dorte kommer oprindelig fra Aarhus, men flyttede til Fårvang i 1988. Siden tog hun handelsskole eksamen og havde en kæmpe drøm om at sidde på kontor. Det var dog ikke nemt at få en plads som kontorelev, så i stedet for at sidde hjemme, hjalp hun sin far med at køre for Jyllands Posten om natten og tog sidenhen over for ham. Inden første søn, som kom i 1993, fik hun taget en studentereksamen. Efter halvandet år hjemme med sønnen kunne hun godt mærke, at nu skulle der ske noget mere. Hun kom på Neckelmann, hvor hun lavede garn til bilindustrien indtil de lukkede ned.

I 1996 fik hendes mor tilbud om at komme på SOSU skolen, det var dog ikke noget for hende, så Dorte ringede til arbejdsformidlingen og spurgte om hun ikke kunne overtage moderens plads. Allernådigst kunne det lade sig gøre, og Dorte gennemførte SOSU-uddannelsen. I 1998 fik hun så arbejde i Silkeborg Kommune indenfor Sundhed og Omsorg. Hun startede i sin tid ved hjemmeplejen og var der i 12 år. I årene frem arbejdede Dorte forskellige steder i Kommunen og fik dermed også et stort indblik i rigtig mange afdelinger indenfor Sundhed og Omsorg. I dag arbejder Dorte stadig hos Silkeborg Kommune, men nu i deres Sundheds IT. Det bliver godt og vel til 28 år i Kommunen.

For 16 år siden kom Dortes veninde på krisecenter, og det ramte hende dybt at se de små børn der passede på deres mødre og den omsorg de viste for deres mødre. De manglede frivillige, så Dorte tilmeldte sig og var på krisecentret i 8 år.

Efter en skilsmisse besluttede hun, at nu var tiden inde til at gøre en forskel igen. Hun så et opslag på Facebook hvor Cafe Venskab søgte frivillige, skrev at det ville hun da gerne være med til. Det ændrede et opkald fra vores formand Henrik dog på. Han ville gerne have Dorte med i Familie netværket. Dorte var dog lidt usikker: ”hvor meget skulle jeg blande mig i deres ressourcer, men jeg elsker jo de der unger og jeg er nok bedre til at lege med ungerne, end jeg er til at snakke med de voksne”, siger hun og griner, så hun tog alligevel springet. ”Børn skal sgu have det godt, det er dem der bliver ramt og det går udover, det er dem der bliver ladt alene og dem der glemmes i farten, så det er dem jeg brænder for”.

Dorte har altid lovet sig selv, at hun skulle ud og se verden, så efter et sygeforløb med stress, blev det til London med børnene. ”Vi travede en hel uge og havde så ondt i vores fødder, så midt på ugen nedlagde de protest, de ville bare ikke gå mere” griner Dorte. ”Sidenhen har jeg været i Barcelona og i Ungarn, fantastiske steder. Og ja så er jeg ikke rigtig nået længere, men nu skal jeg ud at have nogle flere ture.” ”Altså jeg har jo også lige boet en periode på Samsø, det er jo også fantastisk og kan noget, og så lavede jeg da også lige en lille Airbnb”. I 1 år pendlede Dorte frem og tilbage fra Samsø til Silkeborg, men det blev alligevel for hårdt, op kl. 5 og hjem kl.19, så for ca.1 år siden flyttede hun hjem til Silkeborg igen, og det er vi taknemmelige for.

For Dorte er det en kæmpe glæde at være i Familie netværket: ”At se den der glæde hos familierne, og man bliver taknemmelig over at man har ressourcerne, at man kan gøre sådan noget for dem, det er så fantastisk”, siger Dorte.

Dorte, jeg elsker din måde at være på og din store passion for børnene er så rørende. Du gør en kæmpe forskel, så tak for dit store hjerte.


Skrevet af Sanne Pabst